2012-10-09

Syjunta på ikea


Ikea har textilveckor, och förra lördagen ordnade dom syjunta! Det blev underbart kaos med 35 pysseltokiga tjejjer under ledning av härliga Frida från FaB keramik. Som inspiration fanns en höstig dukning med många pysselinslag. Bland brödkorgar, tabletter, kuddar, dekorationer och handdukar fastnade jag för en stolsdyna.

Jag sydde två sittdynor i örngottsmodell med knytband av tyget rosemarie och stoppning av fyra lager antihalkmatta. Lite läskigt klistrigt material, men alldeles lagom mjukt att sitta på. Och faktiskt funkade ikeas egna symaskiner över förväntan.

 Här finns Fridas bilder från dagen.

2012-10-04

Pyssel till soffhörnan



Syrrans gamla saccosäck föll i bitar ungefär samtidigt som jag fick syn på en sittpuff i form av en överdimensionerad läderboll i någon inredningstidning. Efter några snabba uträkningar och en cadritning på jobbet så hade jag tillverkat ett mönster. Det blev som en badboll ungefär, sex stycken likadana bitar.

Först sydde jag en innerboll i lakansväv, för att testa formen och senare hålla fyllningen på plats. Det gröna yttertyget är ett möbeltyg från olssons med lite grövre struktur. Mamma hjälpte mej att fylla den, frigolitkulor är verkligen inte samarbetsvänliga och jag ville ha den riktigt hårt stoppad, och sen sydde vi ihop hålet för hand.

Desutom blev det nya soffkuddar, i linnetyg med fint äppeltryck från Arvidssons textil.