2012-04-12

En drejad muggJag har länge velat prova på det här med lera och glasyrer. Nu blev det äntligen av och snart är mina tio kvällar på medborgarskolans studiecirkel slut. Igår tog jag hem mitt första färdiga alster, en drejad mugg i stengods, glaserad i en matt grön-svart glasyr. Handtaget är kavlat och nästan för tunnt. Faktist är den det första jag drejade (efter två timmar med kollapsade försök) och antagligen det jag kommer vara mest nöjd med från hela kursen. Så är det ofta tycker jag, sedan fastnar man i massa teknik och måsten och hittar aldrig tillbaka till det där enkla, naiva man gjorde först. Måste det vara så?

Teet smakar såklart extra gott i en egen mugg. Att påsarna kommer i en finfin box gör ju inte saken sämre. Hade jag inte jobbat med det jag gör kunde jag gärna ha blivit förpackningsdesigner.

3 kommentarer:

 1. Vad tjusigt du har drejat! Det är ju toksvårt! :) De randiga tygerna från Ohlssons känns jätteskönt. Har sytt en klänning till Elsa, och bebisbyxor och efter en tvätt ser tyget jättefint ut iallafall. Kommer nog inte på måndag, eftersom veckans kvällar är ganska uppbokade ändå. Men vi ses så småningom!

  Kram Anna

  ps: nu är det du som går till gubben där vid folkets hus och frågar om han har en pedal. Och därmed basta :) :)

  SvaraRadera
 2. Så snygg den blev - klart att du är nöjd med den ;)

  SvaraRadera
 3. Jättefin mugg du har gjort. Extra fin färg så klart, gillar den också.

  SvaraRadera