2013-08-21

3 x Pyamas till A


Här hemma är snart storlek 80 som är på ingång, och i lådan fanns bara en enda pyamas. Tursamt nog var det en riktig fin en från svenska märket Duns, säkert en blivande favorit. Ekologisk bomull, stora röda och mörklila garnfärgade blockränder och så kantningen i mörkgult. En smal dra-över-huvudet-modell med knäppning längs hela grenen, rejäl grenkil och omlottringning.

Så, jag ritade av, justerade och bytte ringningen till ett snabbsprund. Omlott knölar sig så ofta vid axlarna tycker jag. Först sydde jag den röda, med massor av elefanter köpt på Ohlssons. Det blev bra, så det fick bli två till. En gul i tjockt ekologiskt tågtyg köpt på Jofotex för länge sedan och så en lite tunnare med härligt somriga ränder från Ohlssons. Fast den tygbiten var lite kort, så det blev 3/4-långa ben istället.

Jag gjorde en liten finess i grenknäppningen, tycker jag i alla fall. På den mittre tryckknappen bytte jag plats på han- och hondelen, då kan man inte knäppa fel när man börjar i mitten, vilket jag ofta gör. Allihopa är kantade med samma tyg som de är klippta i. Coverpron sammarbetade och jag behövde inte ändra så mycket trots olika tjocka tyger som krullade en hel del.

1 kommentar: