2013-11-01

Stickat och sytt till A


Jag har inte lyckats sticka särskilt mycket under de 9 månader som gått sedan A kom. Den här tröjan blev klar lagom innan han vuxit ur den. Mönstret är Petra O:s lilla koftan med rejält förlängda armar och kropp. Jag gillar passformen på oket med kombinationen av jämt fördelade ökningar och raglanökning. Jag stickade den rätstickade delen fram och tillbaka så att det blev ett sprund mitt fram, och sticakde sedan rätstickningen runt runt. Varför sticka aviga maskor när man kan sticka räta? Hade eventuellt tänkt att klippa upp den till en kofta, men den blev så bra som tröja så det får vara. Garnet är härligt, jag tror det är sublime baby cashmere.

Mössan är en djevullue, stickad ungefär såhär. Garnet har jag fått av Elin, hon har spunnit det själv. Det är första gången jag stickar i handspunnet garn, känns väldigt speciellt att någon lagt så mycket tid och kärlek på garnet. Det var mycket trevligt att sticka i, mjukt fast lagom strävt, och gled fint på knitpro-stickorna. Den brungröna färgen växte när jag stickade och blev väldigt fin som mössa.

Filten är en present från mitt gamla stickcafé i Örebro som jag saknar en massa. Filten används flitigt och värmer fint i vagnen ska ni veta! Tossorna har jag sytt, de är likadana som de här.

2 kommentarer:

  1. Fina värmande kläder! Älskar de där mössorna! Om man inte såg ut som en kosmonaut, hade jag haft en själv... :-)))

    SvaraRadera
  2. Vi saknar dig också! Kanske kan du komma och sy om vi planerar in en sydag i februari? Jag ska bara vänja Tage vid att klara sig utan amning sen tänker jag fixa en!

    SvaraRadera