2012-02-25

BalklänningstoileJag har råkat lova syster en balklänning, jag är ju rätt duktig på att unna mej utmaningar... Dragkedjan orsakar redan nervositet, fast det är långt kvar innan den ska på plats. 

Mönstret är i alla fall en brudklänning från Vogue, V2788, med prinsesskärning, veck på kjolen bak och små korta ärmar. Den ska så småningom bli grön, men först sydde jag en toile, alltså en provklänning i ett tunnt bomullstyg. Just det här är en duk köpt på coop för 20kr, men utslitna lakan duger också bra. På toilen gör man alla ändringar och sedan klipper man isär den och mallar av delarna på det riktiga tyget. Jag har gjort toilen kortare än balklänningen ska bli, det är ju ändå mest kring livet man vill göra ändringar.

Vi fick ta bort 3cm mitt fram på hela klänningen, rita om halsrigningen och förskjuta sidsömmarna. Inte så farligt mycket ändringar ändå. Nu sätter vi saxen i det riktiga tyget, fortsättning följer!

3 kommentarer:

  1. Va fin klänningen kommer bli! Först tänkte jag att det var du på bilden, men det är ju rimligen din syster eftersom det är hon som ska ha klänningen :) Kul med loppisfynden! Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Kommer att bli super! Och vad coolt med handsymaskin, inga hoppsa-stygn där inte ser det ut som ;)

    SvaraRadera
  3. Vill bara säga att jag inte glömt bort dig helt, bara i perioder. Present kommer att komma, men när... Någon gång. Lovar :)

    SvaraRadera