2011-05-25

Barntröja med eget mönster


På stickcafé i måndags påbörjades en ny stickning, en färgglad barntröja i drops karisma. Den blir grafitgrå med inslag av senapsgult, rostrött och ljusgrönt (det matchar visst stickorna från knitpro). Mönstret tänker jag knåpa ihop själv, med inspiration från traditionella norska mönsterbårder. Storleken blir nog lagom till en tvååring. 

Modellen blir en utveckling av ekorrtröjan, helt rundstickad med rullkrage. Nederkanten stickade jag ihop dubbelvikt och direkt därefter börjar mönsterbården. Resten blir grått, upp till oket som ska börja med flikar och innehålla en massa färg. Jag tycker många mönster minskar för sakta på oket, tröjan landar liksom inte på axlarna utan står upp som en strut. Jag tänkte konstruera ett eget minskningsdiagram för oket och försöka passa in fina mönster.

Jag har påbörjat en ärm också. Stickade en i-coord med 4 maskor i 39 varv, graftade ihop och plockade sedan upp 40 maskor. Nu funderar jag på mönster på ärmen... Lika nederkanten, bara ränderna eller bara det röda. Vad tycker du?

1 kommentar:

 1. Ojoj, vad pysslig du är!
  Jag blir imponerad! Stickning har jag inte riktigt kommit in på ännu!

  Lamporna gör jag av papperssnöre, vävlim och badboll/pilatesboll! Även de som hänger ovanför köksbordet är mina egna.

  Jag har gjort en beskrivning på bloggen i höstas!
  Kramen!

  SvaraRadera